streda 14. júna 2017

The ugly duckling (story + worksheet + video)

Prajem pekný už letný deň!

Aj napriek tomu, že školský rok sa blíži ku koncu prinášam ďalšie inšpirácie a v podstate aj vyrobené worksheety, ktoré sa dajú využiť na tieto voľnejšie hodiny. 

Dnes to bude rozprávka The Ugly Duckling teda Škaredé kačiatko. 

Téma: rozprávka Škaredé kačiatko

Zámer: čítanie s porozumením, práca s textom

Náročnosť: začiatočník



Použitie:

1. worksheet The ugly duckling story + tasks

Tento pracovný list obsahuje príbeh, písaný jednoducho v prítomnom čase, takže je vhodný pre naozajstných začiatočníkov. Druhá strana poskytuje 4 úlohy:

Prvá úloha je zoradenie obrázkov podľa príbehu, žiaci teda musia pochopiť príbeh aj jeho chronologickú postupnosť. 

Druhá úloha obsahuje vety a cieľom je nájsť chybu, podčiarknuť ju a opraviť.

Tretia úloha poskytuje tri možné ponaučenia, ktoré vyplývajú v príbehu. Vašou úlohou je vybrať tú možnosť ktorá naozaj vyplýva z rozprávky, prediskutovať so žiakmi a zdôrazniť správnu odpoveď.

Štvrtá úloha je zameraná na slovnú zásobu. Obsahuje 6 slov a 6 definícií. Cieľom je správne spojiť  slovo s príslušnou definíciou.


Heslo: SD-L4


2. worksheet The ugly duckling story pictures and sentences

Tento pracovný list obsahuje vety, ktoré vy ako učiteľ vystrihnete, pomiešate a necháte žiakov nech ich zoradia. Následne im rozdáte obrázky a ich úlohou je tieto vety priradiť k obrázkom a prilepiť pod obrázok. Upozorňujem, že táto úloha je náročnejšia ako časovo tak aj pre žiakov, ale za to musia vyvinúť viac snahy. Odporúčam tiež vytlačiť vety na farebný papier (ja som použila žltý ako kačiatko :D), bude to pekne kontrastovať s čiernobielym obrázkom a tiež to bude veselšie pre deti. Následne môžu deti jednotlivé obrázky vyfarbiť,


Heslo: SD-L4



Odporúčam prehrať túto rozprávku deťom, nakoľko vety vychádzajú z tejto verzie.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára