pondelok 5. júna 2017

INŠPIRÁCIE - Book (mind map) + Jack and the Beanstalk

Krásne slnečné ránko prajem všetkým,

dnes sa chcem s vami podeliť o inšpiráciu na vyučovanie angličtiny a to v podobe dvoch aktivít.

MIND MAP

Mind Map alebo teda Mapa mysle. Najskôr sme podobnú mapku vytvorili na tabuľu, trošku sme si ju upratala, pokategorizovali a oni si ju prekreslili do zošitov. Ako už téma Book napovedá, rozprávali sme sa o knihách a pripravovali sa na písanie recenzie na našu najobľúbenejšiu. Bolo preto potreba pochopiť základné termíny spájajúce sa s témou a k tomu nám slúžila práve táto metóda. Žiaci sa pri tom dokázali vyblázniť, zároveň spolupracovali, niečo tvorili a aj sa učili. Okrem toho to máme na stene, kde im to stále "bije" do očí.

FAIRYTALE

S mladšími žiakmi sme preberali rozprávky, nuž som sa rozhodla nejakú im priniesť. My sme sa konkrétne rozprávali o Jankovi a zázračnej fazuli (Jack and the Beanstalk). Počas hľadania nejakého pekného jednoduchého prepisu rozprávky som natrafila na stránku, kde nájdete naozaj nespočetné množstvo aktivít pre deti k tejto rozprávke. Sú tam aktivity zamerané na porozumenie, hranie príbehu, správnu výslovnosť, flashcards a podobne. 

WEB: https://www.teachingenglish.org.uk/article/jack-beanstalk

Ponúkam ešte jeden link, kde nájdete rozprávku ako animovanú a pokiaľ máte v triede internet tak nie je problém. Verím, že takto ju deti pochopia aj keby písanému príbehu priveľmi nerozumeli.

WEB: https://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/short-stories/jack-and-the-beanstalk?_ga=2.205175952.1031179020.1494275118-1044505494.1494275033

Obrázok, ktorý vidíte nižšie je kombináciu 2 aktivít. Prvá - modré lístočky obsahujú vety príbehu a žiaci ich museli zoradiť tak, ako nasledovala rozprávka. Druhá - jednotlivé scény z deju, ktoré sa vyfarbili (niekedy som to musela domaľovať ja, keďže chalani to odflákli) a následne museli tie modré kartičky priradiť aj k obrázkom a prilepiť. Napriek faktu, že túto konkrétnu skupinu takmer nič nebaví, pri tejto aktivite sa zapojili aktívne všetci.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára